DIGITAAL PRINTEN OP LAMPENKAP

Jouw custom made lampenkap met foto print.

Digitaal printen

Om een lampenkap helemaal de perfecte look-and-feel te geven die je graag wil, is het een leuk en origineel idee om de stoffering van de lampenkap digitaal te laten printen. De lampenkap wordt hiermee een unieke woonaccessoire! Kies bijvoorbeeld een foto van een vakantie of andere prachtige herinnering, en deze wordt door het printen op de lampenkap op een originele manier in je interieur verwerkt. Voor bedrijven is het weer erg leuk om hun logo in een lampenkap te verwerken. Dit is zowel leuk aan de buitenzijde, maar juist ook aan de binnenzijde van de lampenkap.

Het digitaal printen van de lampenkappen kan eigenlijk bij iedere vorm en afmeting lampenkap…the sky is the limit! De hoogte van de lampenkap (zonder horizontale naden) kan maximaal 150 cm zijn, want dit is de breedte van de stof.  Je kan de foto of afbeelding laten printen op onze witte chintz stof, of desgewenst op PVC.

Printen of bedrukken?

De termen ‘bedrukken’ en ‘printen’ worden vaak door elkaar heen gebruikt als het om lampenkappen gaat. Bij kleine aantallen zullen de lampenkappen eigenlijk altijd digitaal geprint worden. Het bedrukken van stof is wat duurder dan printen als het om enkele stuks gaat, vandaar dat wij vaak voor printen kiezen. Dit is natuurlijk ook in jouw voordeel. De kwaliteit van een geprinte lampenkap is perfect, dus daar hoeft in ieder geval geen twijfel over te bestaan.

Prijzen digitaal printen

Omdat er zoveel vormen en maten lampenkappen mogelijk zijn, zullen we deze hier niet allemaal opsommen, dat wordt een erg saai en lang verhaal.
De prijs van een digitaal geprinte lampenkap is namelijk gemakkelijk zelf te berekenen. Kies eenvoudig in het menu hierboven de vorm van de gewenste lampenkap en vervolgens de afmeting. De prijs die met deze afmeting zichtbaar wordt vermenigvuldigd je met 2 en je hebt een inschatting van de prijs per geprinte lampenkap. Let op: bij lampenkappen met een print kleiner dan 1m² berekenen wij €50,- opstartkosten van onze drukker door.

Mocht je meerdere lampenkappen willen bestellen, mag je rekening houden met extra korting. Het percentage is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid en afmeting. Wil je ook de binnenzijde bekleden, al dan niet met een digitaal print, dan telt je eenvoudig 25% bij de prijs op.  Vraag altijd even een een offerte bij ons aan!

Kwaliteit aan te leveren foto’s

Het bestand voor de digitaal print mag aangeleverd worden in .PDF (bij voorkeur een CertifiedPDF). Alle gebruikte beelden moeten minstens een resolutie van 150 dpi bij gebruik op 100% hebben (hoe hoger de resolutie des te beter). Alle bestanden dienen aangeleverd te worden zonder snij- en zettekens (schoon formaat).
Bestanden kunnen per email naar ons worden verstuurd. Grote bestanden kunnen kostenloos via wetransfer.com worden verzonden.

Handige tip

Voorkom het ‘opgeblazen kikker effect’ bij een ronde lampenkap. Op een beeldscherm scherm zie je de afbeelding plat, maar bij een ronde lampenkap wordt deze bol. Print de uiteindelijke opzet dus een keertje uit en buig deze zoals de lampenkap straks ook wordt. Dit om verrassingen te voorkomen.

Hulp nodig?

Wij begrijpen dat dit alles veel informatie is om te behappen. Alsje dus zeker wil zijn van je zaak, stuur ons gewoon even een mailtje met hetgeen je naar op zoek bent, wij helpen je graag verder!

Afmetingen foto / bestand voor digitaal print lampenkap

De afmetingen van het aan te leveren bestand verschilt per vorm en afmeting.
Daarom geven wij voor de meest gangbare vormen een overzicht van de lengtes en breedtes van de uitslag van de verschillende vormen lampenkappen.

Lengte bestand

Lengte ronde lampenkappen (stof of PVC)
Lampenkap ≤  Ø40cm Lengte uitslag = (diameter * 3.14) + 25 mm (hoger dan 80 cm dan + 50 mm)
Lampenkap ≤ Ø100cm Lengte uitslag = (diameter * 3.14) + 50 mm
Lampenkap ≤ Ø150cm Lengte uitslag = (diameter * 3.14) + 70 mm
Bij een ronde lampenkap zal ergens de naad zichtbaar zijn. Houd hier, wanneer mogelijk, rekening mee.
Lengte vierkante lampenkappen (stof of PVC)
Lampenkap ≤  40x40cm Lengte uitslag = 4 zijde optellen + 25 mm (hoger dan 80 cm dan + 50 mm)
Lampenkap ≤  100x100cm Lengte uitslag = 4 zijde optellen + 50 mm
Lampenkap ≤  150x150cm Lengte uitslag = 4 zijde optellen + 70 mm
Lengte rechthoek lampenkappen (stof of PVC)
Lampenkap L ≤  40cm Lengte uitslag = 4 zijde optellen + 25 mm (hoger dan 80 cm dan + 50 mm)
Lampenkap L ≤ 100cm Lengte uitslag = 4 zijde optellen + 50 mm
Lampenkap L ≤ 150cm Lengte uitslag = 4 zijde optellen + 70 mm
Geef bij bestelling aan op welke zijde van de lampenkap de print moet beginnen

Hoogte bestand

Buitenzijde digitaal print (stof)
Lampenkap ≤ Ø40cm. Hoogte uitslag = kaphoogte + 18 mm (2×9 mm omrolrand)
Lampenkap ≤ Ø120cm. Hoogte uitslag = kaphoogte + 24 mm (2×12 mm omrolrand)
Buitenzijde digitaal print (pvc)
Alle afmetingen Hoogte uitslag = kaphoogte + 20 mm
Let op: pvc kan niet om de frame-randen gerold worden. We gebruiken een bandje voor de afwerking van de lampenkap.
Als je bij een ronde lampenkap geen afwerkbandje wil (i.v.m. schoonmaken van de kappen) kan je dit bij ons aangeven. De ronde kappen zijn net zo stevig zonder het kantenbandje. Vierkante en rechthoek lampenkappen worden over het algemeen wel met kantenbandje geleverd. Overleg even met ons als je andere wensen hebt.
Binnenzijde digitaal print (stof of pvc)
Alle afmetingen Hoogte uitslag = kaphoogte + 10 mm
Digitaal printen aan de binnenzijde van een lampenkap geeft een mooi effect als de lampenkap aan is, want de print is dan ook aan de buitenzijde zichtbaar. Wanneer je kiest voor een print aan de binnenzijde, wordt de lampenkap altijd dubbelzijdig bekleed, zodat ook de buitenzijde mooi is (dubbelzijdig bekleden brengt extra kosten met zich mee).