LAMPENKAPPEN ROND (CILINDER)

Bekijk alle mogelijkheden!

Ronde hanglampenkap

Een ronde lampenkap wordt ook vaak een cilinder lampenkap genoemd. Dit is tot op heden nog altijd de meest gangbare vorm lampenkap, zowel bij particulieren thuis als in kantoren en bedrijfspanden. Er kan volop gecombineerd worden met de kleuren van de buitenzijde, binnenzijde en afwerkband. Kies hier ook een bodemplaat zodat je niet in de lichtbron kan kijken en een (snoer)pendel. Via de configurator kies je eenvoudig of je een hanglamp of staand model lampenkap wil bestellen.

Staande lampenkap rond

Over het algemeen wordt de lampenkap ten behoeve van een ronde staande lamp (tafellamp, schemerlamp, vloerlamp) simpelweg omgedraaid. De spijltjes naar de E27 fittingring zitten dan onder in de kap en de fittingring ligt altijd een paar centimeter verhoogd. Wil je de lichtbron graag  hoger in de lampenkap hebben, dan word er met een zaksupport gewerkt (spijltjes in het frame vanaf bovenzijde verdiept). 

Beschikbare afmetingen

Ronde lampenkappen hebben standaard een minimale diameter van 20 centimeter en maximaal 120 centimeter. Er zijn natuurlijk ook nog grotere afmetingen beschikbaar, wanneer je echt een statement wil maken met je lampenkap. Groter dan 245 centimeter is transporttechnisch echter heel lastig mogelijk, omdat de vrachtwagens niet breder zijn. Wil je graag een diameter die niet standaard beschikbaar is, stuur dan even een berichtje met je wensen via het offerte formulier.

De onderstaande afmetingen voor de ronde lampenkappen frames zijn eigenlijk altijd wel beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden als je hier graag van af wilt wijken.

ø 20 cm   ø 80 cm
ø 25 cm   ø 90 cm
ø 30 cm   ø 100 cm
ø 35 cm   ø 110 cm
ø 40 cm   ø 120 cm
ø 45 cm   ø 130 cm
ø 50 cm   ø 140 cm
ø 55 cm   ø 150 cm
ø 60 cm   ø 160 cm
ø 65 cm   ø 180 cm
ø 70 cm   ø 200 cm
ø 75 cm        

De hoogte van een lampenkap

De hoogte van de ronde lampenkap op een heel specifieke afmeting bestellen is ook mogelijk. Deze hoogte is zelfs per centimeter aan te geven. Een lampenkap met bijvoorbeeld een diameter van 45 cm en een hoogte van 23 cm is dus geen enkel probleem.