LAMPENKAP VIERKANT (KUBUS)

Alle info over onze vierkante lampenkappen.

Vierkante hanglampenkap

De vierkante lampenkap staat ook wel bekend als de kubus lampenkap. Deze kap wordt veel gebruikt voor staande lampen, maar is natuurlijk ook uitermate geschikt als hanglamp. Bij vierkante hanglampen wordt het aangeraden om een ‘vaste’ pendel te kiezen, zoals een telescooppendel of de vaste nikkel pendel van 67cm. Wanneer een vierkante lampenkap aan een snoerpendel wordt gehangen, kan deze namelijk gaan draaien.  De hoeken hangen dan dus niet altijd zoals je zou willen. 

Staande lampenkap vierkant

Voor vierkante staande lampenkappen, zoals een tafellamp, schemerlamp of vloerlamp gebruiken wij vaak de frames van de hanglampen. Deze draaien we dan eenvoudigweg om.  De spijltjes naar de E27 fittingring zitten dan onder in de kap en de fittingring ligt altijd een paar centimeter verhoogd. Wil je de lichtbron graag  hoger in de lampenkap hebben, dan werken we met een zaksupport (spijltjes in het frame vanaf bovenzijde verdiept). 

De verschillende afmetingen

Wij hebben de meest gangbare afmetingen van de vierkante lampenkappen opgenomen in de webshop. Hier zie je ook direct op een speelse manier hoe de lampenkap eruit zal komen te zien. Combineer met de verschillende kleuren, tot je  jouw perfecte lampenkap online hebt samengesteld. De vierkante lampenkappen hebben in de webshop standaard een afmeting en hoogte tussen de 20×20 cm en 120×120 cm. De afmetingen verlopen in stappen van 5 cm bij de kleinere modellen en in stappen van 10cm bij de grote modellen.

Natuurlijk zijn er ook grotere maten verkrijgbaar. De onderstaande vierkante frames zijn nagenoeg altijd op voorraad. Wil je graag een afmeting die niet standaard in de webshop beschikbaar is?  Stuur dan even een berichtje met je wensen via het offerte formulier.

ø 20 cm   ø 80 cm
ø 25 cm   ø 90 cm
ø 30 cm   ø 100 cm
ø 35 cm   ø 120 cm
ø 40 cm   ø 140 cm
ø 45 cm   ø 150 cm
ø 50 cm   ø 160 cm
ø 55 cm   ø 180 cm
ø 60 cm   ø 200 cm
ø 65 cm        
ø 70 cm        
ø 75 cm        

De hoogte van een lampenkap

De hoogte van de lampenkap is ook bij vierkante lampenkappen zelfs per cm aan te geven. Een lampenkap met bijvoorbeeld een afmeting van 55x55cm en een hoogte van 37cm kan gewoon gemaakt worden.